Att låna pengar billigt

De flesta kommer någon gång i livet att behöva låna pengar till någonting. Det kan vara till en lägenhet eller ett hus, en bil eller en ny mobiltelefon. Idag är det också väldigt lätt att låna pengar och det går att göra på olika sätt – via sms, via en bank eller via Internet.

låna pengarGör lånet billigt
Något som är viktigt för många är att kunna låna pengar billigt. Detta för att det ska bli enklare att betala tillbaka lånet. Men hur bär man sig åt för att låna pengar billigt? Det handlar först och främst om räntan. Har lånet hög ränta blir det dyrt, därför ska den som söker ett billigt lån leta efter banker och andra långivare med så låg ränta som möjligt.

Det är också bra att räkna med andra kostnader såsom aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Vilka avgifter och hur många de är som tillkommer kan variera beroende på vilken bank man bestämmer sig för att låna pengar av. Ett tips för att göra lånet billigare är att betala via autogiro. Då försvinner aviseringskostnaderna och det blir lite mindre att betala. En bra sak att göra när man jämför olika lån är att jämföra den effektiva räntan.