MC-kläder: textil eller skinn?

mc-kläderMC-kläder sydda i skinn och textilmaterial har olika fördelar. Fördelarna med att använda MC-kläder i skinn är att att de fladdrar inte lika mycket i vinden när man kör eftersom de är lite tightare sydda. Materialet skinn är samtidigt mer kompakt än textilmaterial och det gör att det är också lite mer hållbart än textilmaterial. Skinn finns i flera olika stilar och alla som kör på bana använder skinnställ. Skillställen är smidigare på banan eftersom de är lättare att röra sig i. MC-kläder sydda i textilmaterial däremot skyddar bättre mot vind och regn än skinnkläder. De sitter lösare och dessa MC-kläder kan därför vara bekvämare enligt vissa människor. De kan framför allt vara skönare att köra i textilkläder under de kallare dagarna än att köra i skinnkläder. MC-kläder sydda i textilmaterial håller också bättre för dåligt väder då de är sydda för att hålla ute vind och regn. Samtidigt har textilmaterialen andas funktion som ser till så att du varken blir för varm eller för kall. MC-kläder som inte sitter så tight är lättare att få av och på sig också. Ett skinnställ kan gärna ta lite längre tid och de kostar oftast lite mer än textilkläder.