Skolmaterial – surfplattor och laptops

skolmaterialAllt eftersom utvecklingen har gått framåt och bärbara datorer har blivit mindre och lättare och surfplattan har fått se dagens ljus byts också pennan och pappret sakta ut i skolorna. Det är inte längre bara manuellt styrda prylar som till exempel en gammal hederlig blyertspenna. En surfplatta eller laptop är smidigare för du behöver inga papper som du kan slarva bort eller en miniräknare som batterierna tar slut på och så vidare.

Skolmaterial billigt

Idag finns det redan förskolor och grundskolor som har gett sina elever surfplattor som skolmaterial. Ett känt trick av gymnasieskolorna är att locka elever med en egen laptop. Att använda sig av surfplattor och laptops som skolmaterial är en smart lösning för både miljö och smidighet. Om det inte behövs lika mycket papper att skriva på behöver det inte fällas lika många träd till exempel. Det finns också många nya program där allt skolmaterial som anteckningar och genomgångar kan förvaras online så att alla elever kan komma åt dem hemifrån. Dessa program tillåter också lärarna att lägga in resultat och betyg så elever hela tiden kan se vad de ligger efter med eller vad de har för betyg i sina kurser.